E foarte ușor să faci sărmăluțe atunci când ai un ajutor de nădejde de la One Pot și timpul de fierbere este înjumătățit! Mie îmi place să fac sarmalele din carne de pui pentru a fi mai ușoare și ies delicioase. Citiți în continuare pentru a vedea cum le prepar eu 🤭

                                     
    

Am spus asta și o să o tot spun.. dacă ai în bucătărie o oala sub presiune electrică One Pot și un AirFryer bun, aproape că nu îți mai trebuie altceva!
Acum ceva timp, după studii îndelungate, după citit foarte multe review-uri, după ce m-am gândit și răzgândit de multe ori, am decis să îmi cumpăr un Moulinex One Pot, care să mă ajute să scurtez timpul de gătire al rețetelor puțin mai complicate de tipul sarmale, ciorbe etc.


Decizia nu a fost regretată nici măcar o secundă pentru că sunt foarte mulțumită de alegere. Am gătit la ea de la sarmale, ciorbă, ardei umpluți... la paste și orez cu lapte. Și toate au ieșit foarte bine 👌 
Dacă sunteți interesați de mai multe rețete de făcut la OZN-ul acesta, lăsați-mi scris în comentarii și mă ocup. 

Acum.. să trecem la capitolul sărmăluțe.

Eu fac sarmalele cu carne de pui pentru că le prefer mai dietetice, mai slabe în grăsime, deși știu că majoritatea lumii le preferă pe cele din porc. Dacă nu ați încercat niciodata varianta asta, vă invit să o faceți așa măcar o dată să vedeți ce delicioase ies. Dacă nu doriți, desigur că se poate înlocui carnea de pui cu cea de porc/vită și se prepară în același fel. 

La One Pot sarmalele sunt gata în aproximativ 1 oră, vă vine să credeți? Ele se pun pe programul de High Pressure pentru 40 minute, însă trebuie să ținem cont și de timpul necesar pentru ca oala să se încălzească și să intre sub presiune, care în cazul meu pentru această rețetă a fost de 20 minute. Deci 1 oră în total. 
Un pont: aveți grijă ca apa pe care o puneți peste sarmale să fie fierbinte, în felul acesta se scurtează puțin timp de așteptare înainte de program

Un alt lucru pe care l-am mai observat este că multe femei fug sau nu sunt atât de încântate de ideea de a face sarmale, li se pare greu. Singurul pas care mă gândesc că poate părea mai dificil este împăturirea sarmalelor, dar eu am venit aici să vă spun că nu aveți de ce să fiți intimidate 🤗 Țineți minte că sarmalele nu trebuie împăturite perfect, nu suntem la un concurs. Le faceți așa cum puteți că tot bune vor fi. 
Probabil acesta este motivul pentru care exista mai multe metode de a le face, pentru că fiecare face cum i se pare mai ușor bănuiesc. 

Haideți să vă arăt cum împăturesc eu sărmăluțele: 
  • Primul pas ar fi să separăm o frunză de varza de restul cotorului și veți observa că pe mijloc este o parte mai groasă care trebuie tăiată și îndepărtată 
  • Apoi eu de obicei tai frunza în 2 și rămân cu 2 părți oarecum în formă triunghiulară din care fac câte o sărmăluță. Dacă frunza este ruptă o tăiați în așa fel încât să profitați de partea întreagă sau le puteți suprapune dacă este nevoie
  • Mai departe iau una din cele 2 părți în palmă și pun pe mijloc o lingură de umplutură de sarmale. Aveți grijă să nu puneți prea multă pentru că o sa iasă când veți încerca să le împăturiți. Desigur că puteți să mai scoateți din ea după dacă observați că nu e ok

  • Acum luați partea de jos și o aduceți peste umplutură și rulați
  • Partea de varză din capete care rămâne trebuie bagată în interior. Faceți acest lucru în partea dreaptă, apoi în partea stângă și voila! Aveți prima sărmăluță 

  • Continuați să faceți același lucru până terminați umplutura. Nu uitați să vă distrați și să nu vă agitați prea tare dacă nu sunt perfecte 😇

Acum că ne-am lămurit cu faptul că nu e greu să împăturești sarmalele, haideți să vă spun de ce ingrediente avem nevoie și cum se prepară pas cu pas minunățiile acestea la One pot.



***

AI FĂCUT REȚETA? Dacă faci și tu rețeta asta, lasă-mi un comentariu mai jos. Apreciez foarte mult părerile voastre. Fă o poză și nu uita să îmi dai tag @alicee.getsfit pe Instagram 🫶



Write recipe photo description here

Sărmăluțe delicioase din carne de pui, gătite rapid la One Pot.

Ingrediente:
  • 1 kg carne tocată de pui
  • 2 kg varză murată (nu am folosit chiar toată varza, dar este mai bine să aveți de unde alege)
  • 100g orez
  • 1 ceapă mare sau 2 mai mici
  • 100g kaizer sau costiță afumată
  • 300g passată de roșii
  • 1 lingură ulei de măsline
  • Condimente: sare, piper negru măcinat, boia dulce și cimbru uscat

Mod de preparare:
  1. Călim orezul cu ceapa: Punem într-o tigaie ceapa tocată, o lingură de ulei de măsline și puțină sare și o călim până devine translucidă. Adăugăm apoi si orezul spălat înainte și îl călim și pe acesta 2-3 minute. Oprim focul și lăsăm amestecul la răcit.
  2. Pregătim umplutura: Într-un castron încăpător punem carnea tocată de pui și o asezonăm cu sare, piper, boia dulce și cimbru. Adăugăm apoi si amestecul de orez călit cu ceapă și amestecăm totul bine cu mâinile, până când totul este bine incorporat.
  3. Împăturim sarmalele: Luăm o foaie de varză și îi tăiăm nervura centrală care este mai groasă. Tăiăm frunza în 2 și din fiecare parte facem o sarma. Luăm în palmă o jumătate de frunză, punem în mijloc o lingură de umplutură. O rulăm și apoi varza care rămâne în margini o îndesăm înăuntru. 

  4. Punem sarmalele în oală: Luăm o parte din frunzele de varză care ne rămân și le tocăm fâșii cu cuțitul. Apoi luăm oala de la OnePot și pe fundul ei pune un strat de varză tocată. Peste ea punem cimbru și câteva felii de kaizer. Mai departe punem sarmalele cât de frumos putem.. mie mi-au ieșit 2 straturi de sarmale Peste ele mai punem câteva felii de kaizer și passata de roșii. Ultimul strat va fi de varză tocată, peste care mai presărăm puțin cimbru.
  5. Fierberea sarmalelor: Tot ce ne rămâne acum să facem e să turnăm aproximativ 500 ml apa caldă (tineți cont de faptul că apa nu se va evapora ca la fierberea normală pe aragaz) peste ele și să lăsăm OnePot-ul să își facă magia. Punem oala în aparat, închidem capacul și selectăm programul High Pressure pentru 40 minute. Ea va sta în așteptare aproximativ 15-20 minute până se încălzește și intră în presiune, apoi începe programul de 40 minute. Deci în total dureaza cam 1 oră să aveți niște sarmale perfect fierte și delicioase. Apoi despresurizați oala și.. pofta mare!