Aluatul de pizza pe care l-am folosit la această rețetă este rapid și ușor de făcut cu doar câteva ingrediente de bază. Nu are drojdie, deci nu trebuie să așteptați să crească și iese o pizza făcută în casă absolut delicioasă. Poți folosi topping-urile tale preferate și să o savurezi la prânz, cină sau oricând ai poftă de pizza! 😊  


  


Am primit recent un pachet pentru testare de la BuzzStore și Matache Măcelaru, plin cu produsele lor delicioase. Vă spun sincer că nu am mai mâncat șuncă de la ei, însă m-au cucerit foarte rapid.

Matache și-a deschis prăvălia în anul 1879, în zona intersecției Buzești-Grivița, una dintre cele mai frecventate zone ale Bucureștilor acelor vremuri. Vremurile au trecut, iar faima preparatelor Matache Măcelaru' s-a dus în toată România și chiar peste hotare.

Pregătite cu pricepere, după rețete măiestrite, din ingrediente de calitate, specialitățile lui Matache sunt combinația ideală de gust tradițional și ingrediente moderne.

• Suncă Praga - Sculptată din pulpă de porc olimpic și lăsată să ia fum natural de fag. Felia are 16 centimetri lățime, să se așeze frumos pe pâine.
• Ruladă Pui - Este singura specialitate din piept și pulpă de pui. Ușurică pe felia de pâine, greu de uitat, altminteri.
• Jambon Curcan - Doar din piept și pulpă de curcan și afumat cu lemn de fag, atât cât trebuie.
• Mușchi File - Pregătit în 12 zile din cotlet de porc premiat la categoria Marele Gustos.
• Mușchi Țigănesc - Preparat din cotlet și ceafă de porc, legate cu sfoară, condimentat cu rozmarin, afumat cu lemn natural de fag.


M-am gândit că cea mai bună variantă de a pune în evidență aceste produse, ar fi să fac o pizza de casă cu ingrediente puține. 
Ca bază am ales o variantă rapidă cu un blat nedospit, cu iaurt grecesc. Vă spun sincer că de când am descoperit rețeta aceasta, nu am mai facut pizza cu blat normal. Iese delicios și nu trebuie să mai aștept să crească.

        INGREDIENTE

Ai nevoie de doar câteva ingrediente:
  • Făina : baza aluatului nostru de pizza. Eu am folosit făina 000. Dacă vrei să folosești făină integrală te sfătuiesc să folosești jumătate din cantitate făină albă și jumătate integrală (în cazul acesta e posibil să trebuiască să adaugi si puțină apă, deoarece făina integrală absoarbe mai mult lichid)
  • Iaurt grecesc: eu am folosit iaurt grecesc cu 10% grăsime. Puteți să folosiți și iaurt cu un procent mai mic de grăsime. În funcție de iaurtul folosit este posibil ca aluatul să iasă mai moale sau mai tare, deoarece unele tipuri de iaurt sunt mai apoase. Însă nu vă faceți griji.. dacă aluatul este prea lipicios mai adăugați puțină făină, dacă este prea tare mai adaugați puțină apă
  • Sare: pentru gust
  • Praf de copt: pentru a ajuta aluatul să crească puțin
  • Ulei de măsline
Pentru pizza: 
  • Sos de pizza: puteți să folosiți sos cumpărat sau făcut în casă
  • Mozzarella: orice fel de mozzarella merge de minune.. eu am folosit o variantă light aici
  • Topping-uri: Eu am mai folosit doar mușchi file, însă voi puteți pune pe ea orice vă place: ardei, ceapă, porumb, măsline, ciuperci etc. 


Din aluatul acesta pot ieși 2 pizza mai mici sau una mai mare. Eu aleg de obicei varianta de a face 2 pizza mai mici, pentru a le face cu topping-uri diferite și pentru a mulțumi pe toată lumea. 
Am folosit 2 tăvi de 17 cm speciale pentru pizza, însă dacă nu aveți așa ceva, pur si simplu puneți aluatul pe o hârtie de copt și îl întindeți cu făcălețul în formă cât mai rotundă sau chiar dreptunghiulară. 



***

AI FĂCUT REȚETA? Dacă faci și tu rețeta asta, lasă-mi un comentariu mai jos. Apreciez foarte mult părerile voastre. Fă o poză și nu uita să îmi dai tag @alicee.getsfit pe Instagram 🫶
   


Write recipe photo description here

Pizza rapidă și ușor de făcut cu doar câteva ingrediente de bază. Aluatul nu are drojdie, deci nu trebuie să așteptați să crească și iese o pizza făcută în casă absolut delicioasă.


Ingrediente pentru blat 
  • 120g făină albă (+1-2 linguri de pus pe blatul de lucru)
  • 140g iaurt grecesc 10%
  • 1/2 linguriță de sare
  • 5g praf de copt
  • 1 linguriță ulei de măsline

Pentru pizza 
  • 3-4 linguri sos de pizza
  • ~100g mozzarella (puneți cât de multă vreți)
  • Muschi file
  • Topping-uri opționale: Ceapă, ardei, măsline, porumb, ciuperci etc.

Mod de preparare:
  1. Pregătire: Preîncălzește cuptorul la 200°C și pregătește tava pe care o vei folosi pentru coacere.
  2. Combină ingredientele pentru aluat: Pune într-un bol toate ingredientele pentru aluat: făina, iaurtul grecesc, sarea, praful de copt și uleiul de măsline. Amestecă cu o lingură până când începe să se formeze aluatul.
  3. Frământă aluatul: Pune puțină făină pe blatul de lucru, răstoarnă compoziția și frământă aluatul pentru 1-2 minute până se amestecă bine toate ingredientele. Dacă aluatul este prea lipicios mai adaugă puțină făină până nu se mai lipește aproape deloc de mâinile tale. Dacă aluatul este prea tare, adaugă o lingură de apă și continuă să frămânți.
  4. Împarte și întinde aluatul: Formează o bilă și împarte aluatul în 2 părți egale, dacă vrei să faci 2 pizza mici sau las-o așa dacă vrei sa faci una mai mare. Dacă ai tăvi mici de pizza ca mine, poți să întinzi aluatul cu răbdare direct cu mâinile, însă dacă nu, poți întinde aluatul cu făcălețul într-o formă dreptunghiulară.
  5. Adaugă topping-urile: Pune peste blat sosul de pizza, mozzarella și topping-urile preferate de tine.
  6. Coace, taie și savurează: Coace pizza pentru aproximativ 15 minute, până când branza s-a topit și pizza începe să se rumenească. Las-o să se răcească puțin, după care o poți tăia și savura.



    REȚETA VIDEO: